U PU karlovačkoj održan sastanak predstavnika policije Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Slika PU_KA/PU_info/2018/Sastanak_policije_RH_i_BiH/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

U utorak 13. veljače u prostorijama Policijske uprave karlovačke održan je sastanak predstavnika Policijske uprave karlovačke i Ravnateljstva policije – Uprave za granicu s predstavnicima MUP-a Unsko-sanskog kantona, Granične policije Bosne i Hercegovine – Terenski ured Sjeverozapad Gradiška i Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. 

Sastanak je predvodio načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić, a ispred MUP-a Unsko-sanskog kantona sudjelovali su ministar Anel Ramić i policijski komesar Mujo Koričić. Tijekom sastanka naglasak je stavljen na suradnju i međusobnu uvezanost u razmijeni informacija i razrješavanju kaznenih djela te stanja sigurnosti na državnoj granici i kretanju nezakonitih migracija. Kako je jedan od važnih interesa Republike Hrvatske zaštita vanjske granice Europske unije ovakva suradnja policija susjednih država neophodna je te ju treba razvijati i dalje.

Po završetku ovog sastanka sudionici su iskazali zadovoljstvo međusobnom suradnjom, a u cilju postizanja što boljeg stanja sigurnosti na dobrobit svih građana ovakav vid suradnje razvijat će se i dalje.
 



Stranica