U PU karlovačkoj obilježen Dan policije

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan_policije_2023/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Drage policajke i policajci, kolegice i kolege, državni službenici i namještenici želimo Vam sretan Dan policije i dan Sv. Mihovila, našeg nebeskog zaštitnika!   

Foto: PU karlovačka 
 
U Policijskoj upravi karlovačkoj, povodom obilježavanja Dana policije, danas, 28. rujna, održana je svečana akademija.
 
Današnji dan započeo je polaganjem vijenaca pred centralnim križem na gradskom groblju Jamadol u Karlovcu nakon čega je bila koncelebrirana Sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Karlovcu, a koju je održao dekan karlovačkog dekanata vlč. Dražen Karačić. Nakon mise se u prostorijama Policijske uprave karlovačke nastavilo s prigodnim programom.
 
Prigodnoj proslavi u prostorijama Policijske uprave karlovačke nazočili su brojni uzvanici, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave karlovačke, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, županica Karlovačke županije te predstavnici gradova Karlovca, Ogulina, Duge Rese, Ozlja i Slunja, dosadašnji načelnici Policijske uprave karlovačke, kao i djelatnici policije.

U prigodnom govoru načelnik Car je naglasio: „I za sam kraj, moji dragi kolege i kolegice, želio bih se preko vas zahvaliti vašim obiteljima. Znam koliko često ostajete duže na poslu i koliko izbivate od svojih obitelji. I sam jako dobro znam da je teško uskladiti poslovne i privatne obaveze. Ali idemo dalje s košuljom plavom, dan po dan.“
 
Prisutnima se obratila i županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin koja je čestitala Dan policije i naglasila kako policija daje nemjerljiv doprinos društvu. Rekla je da policija skrbi o materijalnim dobrima, ali i o društvu i građanima, neovisno o dobi, spolu, vjeri ili rasi. Naglasila je i da djeca očekuju pomoć zajednice i društva. Također je policiji uputila riječi hvale za dosadašnju suradnju.
 
Na svečanosti je načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car uručio 22 pohvalnice policijskim službenicima te državnim služebenicima i namještenicima te pohvalnice za šest odjela unutar policijske uprave, a koji su pohvaljeni za izuzetno zalaganje i postignute rezultate u izvršavanju službenih zadaća.
 
Policijska uprava karlovačka dodijelila je zahvalnicu i Glazbenoj školi Karlovac što su se i ove godine odazvali i uveličali ovu svečanost glazbenim izvedbama „Jalta, Jalta“ i „Happy“. Napominjemo da su danas saksofonisti i premijerno izveli himnu.
 
S obzirom da su u povodu Dana policije održana i sportska natjecanja u malom nogometu i streljaštvu, svečanost je bila i prigoda da se policijskim službenicima koji su sudjelovali u tim sportskim natjecanjima dodijele priznanja i pehari.  
 
Ispred i u Policijskoj upravi karlovačkoj je ovom prigodom izložena oprema i tehnika koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a koju su imali priliku vidjeti svi posjetitelji i građani.
 
U rujnu, također povodom Dana policije, u bazi Interventne jedinice policije u Malom Erjavcu, obilježena je 2. godišnjica blagoslova područne kapele blaženog Alojzija Stepinca. Misu je predvodio vlč. Ivan Vučak u suradnji s policijskim kapelanom vlč. Andrijom Markačem te drugim svećenicima. Obilježavanje je uveličala i policijska klapa Sveti Mihovil svojim izvedbama. Kasnije je Interventna jedinica policija prezentirala svoju opremu i taktiku postupanja specijalističkog tima te demo tima.
 
Drage policajke i policajci, kolegice i kolege, državni službenici i namještenici želimo Vam sretan Dan policije i dan Sv. Mihovila, našeg nebeskog zaštitnika! 
 

Pisane vijesti