U prostorijama Interventne jedinice policije održan je osnovni tečaj „TONFA“

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Tečaj_Tonfa_IJP/naslovnica.jpg
  • Slika

Djelatnici makedonske i njemačke interventne policije uspješno su savladali korištenje višenamjenske palice tonfa

FOTO: PU karlovačka 

U prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke u Malom Erjavcu, u razdoblju od 2. do 12. studenog organiziran je i proveden osnovni tečaj „TONFA“ za djelatnike makedonske i njemačke interventne policije. Po prvi puta se u Republici Hrvatskoj održao ovakav tečaj za pripadnike interventne policije iz drugih zemalja, a proveli su ga policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke odnosno zapovjednik ronilačkog odjeljenja Ivica Samovojska, uz mentorstvo pomoćnika zapovjednika Zdravka Cindrića i pomoćnika zapovjednika Branka Milasa.

Djelatnici makedonske i njemačke interventne policije uspješno su savladali korištenje višenamjenske palice tonfa koja se koristi kod uhićenja, dovođenja osoba, odguravanja masa, savladavanja aktivnog i pasivnog otpora, savladavanja prepreka, pružanja prve pomoći te ostalih mjera i radnji.

Po uspješno završenom polaganju policijskim službenicima izdani su Certifikati o položenom Osnovnom tečaju i uručeni prigodni pokloni.

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić osobno je uputio čestitke djelatnicima makedonske i njemačke interventne policije na postignutom uspjehu

 

Pisane vijesti