U Ogulinu nagrade vozačima za ljubaznost u prometu

Slika PU_KA/PU_info/2018/Lubaznost_u_prometu_Ogulin/naslovnica.jpg

Foto: PU karlovačka

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Policijska postaja Ogulin je 10. rujna provela preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu.

Aktivnost je provedena u suradnji s Gradom Ogulinom i to na način da su na šest frekventnih pješačkih prijelaza u Ogulinu bilježili vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Metodom slučajnog izbora određeno je pet vozača koji su danas 18. rujna u prostorijama Grada Ogulina prigodno nagrađeni. Vozačima su priznanja i prigodne nagrade uručili načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović.

Za napomenuti je da je prilikom akcije utvrđeno da je 45 vozača uredno propustilo pješake na pješačkom prijelazu, dok ih devet to nije učinilo.

U želji i s ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice od svih sudionika u prometu i dalje očekujemo da budu tolerantni jedni prema drugima te da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.
 



Pisane vijesti