U obilježavanju Tjedna Crvenog križa sudjelovala i policija

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Slunj_Tjedan Crvenog križa_svibanj 2024/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Policija je učenicima prezentirala svoj rad i opremu

Foto: PU karlovačka

U gradskom parku u Slunju, jučer, 9. svibnja, u organizaciji Gradskog društva Crveni Križ Slunj obilježen je Tjedan Crvenog križa u sklopu kojeg je ujedno obilježen i Majčin dan i Međunarodni dan obitelji.
 
Na obilježavanju su uz policijske službenike Policijske postaje Slunj, sudjelovali i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj, Doma zdravlja Slunj, Hrvatske gorske službe spašavanja te Srednje škole Slunj.
 
Tijekom ove aktivnosti policija je održala edukaciju namijenjenu mlađim uzrastima kojoj su bili prisutni učenici Osnovne škole Slunj, Osnovne škole Eugen Kvaternik Rakovica i Osnovne škole Cetingrad, ali i starijim nazočnim građanima.
 
Policija je prezentirala svoj rad učenicima na način da im je pokazala opremu s kojom raspolažu te im je ispričala i objasnila što je to sve policijski posao. Također su djeca, kao i uvijek, bila oduševljena sa službenim motociklom koji policija svakodnevno koristi u radu. 
 
Tijekom  izlaganja opreme, s učenicima osnovnih škola provedena je preventivna edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu. Ovom prilikom najviše je naglašeno sigurno i pravilno kretanje djece u prometu te kako pravilno i sigurno prelaziti preko obilježenog pješačkog prijelaza.
 
Učenicima su podijeljeni letci i brošure odnosno rasporedi za školu, Spremno i pametno u javnom prijevozu te letak za pješake.
 
Osobama starije životne dobi uručeni su prigodni letci Zlatna jesen. Podsjećamo da Policijska uprava karlovačka u suradnji s Maticom umirovljenika provodi ovaj preventivni program u cilju edukacije i zaštite starijih osoba.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica