U manje od 48 sati, policija u šest slučajeva spriječila krijumčarenje migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Protiv svih okrivljenika nadležnom sudu podnijeti su i optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  

Foto: ilustracija

Od večernjih sati 27. do rano jutarnjih sati 29. siječnja u šest odvojenih slučajeva na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od 21, 30, 30, 35 i 24 godine (državljani Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Sirije).
  
Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim vozilima (nacionalnih oznaka Rumunjske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i  Republike Hrvatske) na području Karlovca, te općina Rakovica, Cetingrad, Bosiljevo i Vojnić i pritom su prevozili veći broj stranih državljana koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

U slučaju na području općine Cetingrad vozač je uočio policijske službenike te se udaljio i za njime se još traga.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijete su nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Protiv svih okrivljenika nadležnom sudu podnijeti su i optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon