U krijumčarenju osoba uhvaćeni državljani Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Na području Cetingrada i Karlovca ponovno uhvaćeni krijumčari

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (21, 31) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Naime, u noći 25. srpnja policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad na području općine Cetingrad zaustavili i kontrolirali osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji bosansko-hercegovački državljanin. Prilikom kontrole, u vozilu je zatečen jedan strani državljanin. Tijekom postupanja je utvrđeno da je strani državljanin nezakonito ušao u RH te je izrazio namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. 

Nadalje, tijekom noći 26. srpnja policijski službenici Ravnateljstva policije su u naselju Tušilović, Karlovac zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin. U vozilu su zatečena dva strana državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u RH te je prema njima postupano sukladno Zakonu o strancima. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 21-godišnji bosansko-hercegovački državljanin je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 31-godišnjeg hrvatskog državljanina kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon