U Karlovcu provodimo preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/prometna_policija_1.jpg

Pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti

Foto: ilustracija

S ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, Postaja prometne policije Karlovac će provoditi preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu.
 
I ove godine navedenu aktivnost Postaja prometne policije Karlovac provodi u suradnji s Gradom Karlovcem na način da će pripadnici prometne jedinice mladeži u suradnji s policijskim službenicima 2. srpnja na nekoliko pješačkih prijelaza u Karlovcu bilježiti vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji to ne poštuju. Metodom slučajnog izbora odredit ćemo 10 vozača kojima će 10. srpnja biti dodijeljena priznanja i prigodne nagrade.    
 
Sa željom i ciljem da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dijelom naše svakodnevice, od vozača očekujemo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i da rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste, a pješake potičemo da vozačima zahvale naklonom glave ili osmjehom. Stoga pozivamo građane da svojim primjerom poznavanja prometne kulture aktivno sudjeluju u provođenju ove aktivnosti.

Pisane vijesti | Promet i vozila