U Karlovcu održano mirno okupljanje tijekom kojeg su policijski službenici, provodeći mjere osiguranja, održali povoljno stanje sigurnosti

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i na trasi kretanja nisu zabilježeni događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti i ugrožavali sigurnost sudionika i građana

Foto: ilustracija
 
U Karlovcu je danas, 8. lipnja 2024. godine, u vremenu od 16.00 do 20.00 sati kod Glazbenog Paviljona na Šetalištu dr. Franje Tuđmana održano prijavljeno mirno okupljanje pod nazivom "Promicanje društvene tolerancije, uvažavanja različitosti i prava na jednakost, podrška LGBTIQ+ sugrađanima Grada Karlovca i ohrabrenje na vidljivost“.
 
Nakon samog okupljanja posjetitelja, uz policijsko osiguranje, povorka od oko 100-tinjak okupljenih je pješice prošla ulicama Grada.
 
Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja policija je snimala mjesto mirnog okupljanja i trasu kretanja povorke, kao što je i najavljeno.
 
Ističemo da tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i na trasi kretanja nisu zabilježeni događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti i ugrožavali sigurnost sudionika i građana, a tijekom provedbe mjera sigurnosti održano je povoljno stanje sigurnosti.
 
Iskazujemo zahvalnost sudionicima ovog okupljanja i građanima Grada Karlovca, koji su svojim ponašanjem i poštivanjem uputa policijskih službenika uvelike pridonijeli ukupnoj sigurnosti.

Priopćenja | Društvo i zajednica