U Karlovcu održana panel rasprava na temu kibernetičkog nasilja nad djecom i mladima

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Kibernetičko_nasilje_Karlovačka_županija_2211.2022/cyber25.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija poziva sve mlade da se bez straha obrate policiji i da im pomoć neće biti uskraćena  

Foto: Karlovačka županija
 
Jučer 22. studenog u Velikoj gradskoj vijećnici Grada Karlovca povodom Međunarodnog dana prevencije zlostavljanja djece Karlovačka županija i Grad Karlovac organizirali su panel raspravu na temu kibernetičkog nasilja nad djecom i mladima. O nasilju putem interneta uz ostale paneliste govorila je i policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke.
 
Učenici srednjih škola s područja grada Karlovca i učenici 7. i 8. razreda karlovačkih gradskih škola, u pratnji svojih profesora i ravnatelja prisustvovali su tribini i imali priliku raspravljati na temu nasilja na društvenim mrežama.
 
Policijska uprava karlovačka kontinuirano provodi edukaciju djece i mladih na temu Sigurnost na internetu kako bi spriječila kaznena djela, smanjila nasilje preko interneta te potakla djecu i mlade na sigurno korištenje interneta i društvenih mreža. Budući da je nasilje putem interneta postao ozbiljan problem na globalnoj razini upoznata su i sa sigurnim korištenjem interneta kao i o opasnostima na društvenim mrežama te njihovim dobrim i lošim stranama.

Danas je policijska službenica ponovno istaknula da policija ne može ništa učiniti dok se nasilje ne prijavi stoga poziva sve mlade da se bez straha obrate policiji i da im pomoć neće biti uskraćena.
 

Pisane vijesti