U Karlovcu obilježen Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Dan državnosti_305.2023/8.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Kod križa ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile

Foto: PU karlovačka
 
Povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, kod križa ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile. Nakon polaganja vijenaca, u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca služena je Sveta misa. U obilježavanju je sudjelovalo izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno zamjenikom načelnika Darkom Bratićem.
 
Na Trgu 110. brigade ispred Školske sportske dvorane kao i na Vunskom polju u Karlovcu u jutarnjim satima započeo je bogat cjelodnevni program u kojem sudjeluju i predstavnici policije.
 
Policijski službenici granične policije građanima su prezentirali svoju opremu koju koriste prilikom nadzora i zaštite državne granice, dok su od kriminalističke policije građani mogli saznati kako se uzimaju otisci prstiju.

Što se tiče prometne policije, građani su mogli razgledati službeno vozilo bez obilježja tzv. “presretač“ kojeg koriste, kao i službeni motocikl koji je, kao i uvijek, najmlađima bio naročito interesantan.

Interventna jedinica policije Policijske uprave karlovačke izložila je svoju tehniku i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a najzanimljiviji dio za građane su bile pokazne vježbe Demo tima Grom. Demonstrirali su padove, zahvate za privođenje, borbene akcije obrane od više napadača, rad s višenamjenskom palicom Tonfa i drugo.

Danas je također održano i sportsko natjecanje u malom nogometu u kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.  
 
Policijska uprava karlovačka je ovom prilikom, osim svoga rada, mladima prezentirala i kampanju „Postani policajac/policajka“.
 
Policijski službenici su danas proveli aktivnosti iz kampanje s ciljem informiranja mladih o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Mladi su upoznati s policijskim zanimanjem te o tome što ih sve očekuje u policijskom zvanju, ali i o uvjetima i mogućnostima koje imaju tijekom školovanja, a kasnije i tijekom zaposlenja u Ministarstvu unutarnjih poslova. Prikazan im je video zapis i drugi promotivni materijali. 


 

Pisane vijesti