U jednom jutru policija spriječila četiri krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/krim_policija.jpg

Protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
U ranim jutarnjim satima 11. studenog na području Karlovca i općine Cetingrad policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranaca. 

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškarac u dobi od 23, 24, 29 i 34 godine (državljaninom Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sirije i državljaninom Sirije s njemačkom putnom ispravom za izbjeglice) te su utvrdili da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Utvrđeno je da su svi strani državljani nekoliko sati prije na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su prilikom policijskog postupanja izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Također će protiv državljanina Bosne i Hercegovine biti podnijet optužni prijedlog budući da je počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Schengenskog zakonika.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon