U jednom danu policija uhitila dvojicu krijumčara

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Utvrđeno je da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta 

Foto: ilustracija

U nedjelju 6. listopada, policijski službenici koji na području PU karlovačke rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u dva slučaja, na području općine Barilović i općine Vojnić, spriječili krijumčarenje stranih državljana.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. Kaznenog zakona, policijski službenici PU karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja nad 26-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 56-godišnjim državljaninom Rumunjske, vozačima osobnih automobila.

Policijski službenici zaustavili su vozače koji su upravljali vozilima bosansko-hercegovačkih i francuskih nacionalnih oznaka te su kontrolom utvrdili da se u vozilu nalaze strani državljani. Tijekom policijskog postupanja ustanovili su da su svi prevoženi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.  
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon