U jednom danu na području PU karlovačke spriječena dva krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/GRBB_1.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom stranih državljana u dobi od 33 i 25 godina.

Jučer, 2. studenog, u prijepodnevnim satima, na području općine Vojnić, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnji državljanin Filipina, s dozvolom boravka u Republici Hrvatskoj. Utvrđeno je da je u vozilu prevozio četiri strana državljana.
 
Zatim u večernjim satima istoga dana, policijski službenici su na području općine Netretić zaustavili kombi vozilo mađarskih nacionalnih oznaka kojim upravljao 25-godišnji državljanin Vijetnama s dozvolom boravka u Ukrajini. Utvrđeno je da je u vozilu prevozio 11 stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnijeta kaznena prijava dok će 25-godišnji vozač biti prijavljen i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da je nekoliko stranih državljana već dan ranije izrazilo namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom dok su ostali to učinili prilikom kontrole.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon