U jednom danu, na području PU karlovačke, spriječena četiri krijumčarenja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke nad osumnjičenicima proveli su kriminalističko istraživanje zbog krijumčarenja stranih državljana

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u petak, 25. kolovoza, na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke u četiri odvojena slučaja, spriječili krijumčarenje stranaca koji su svi, također istoga dana, nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

U jutarnjim satima policijski službenici su na području Karlovca zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 39-godišnjakinja dok se kao suvozač u vozilu nalazio 43-godišnjak, oboje hrvatski državljani. U vozilu su prevozili dva strana državljana, a koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Protiv hrvatskih državljana, Općinskom sudu u Karlovcu podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.

Kasnije toga dana, također na području Karlovca, policijski službenici zaustavili su osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio četiri strana državljana, od kojih je jedan izrazio namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom dok je prema trojici stranaca postupano sukladno Zakonu o strancima.
 
Policijski službenici su i u poslijepodnevnim satima u Karlovcu zaustavili i kontrolirali osobni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Republike Moldavije s boravkom u Italiji. U vozilu je prevozio četiri strana državljana koji su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zatim, u večernjim satima u Slunju, policijski službenici zaustavili su osobni automobil francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji egipatskih državljanin. Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozio 12 stranih državljana te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Zbog počinjenog prekršaja, protiv vozača je postupano sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenicima zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te su podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon