U Generalskom Stolu uz pomoć MUP-a izgrađena pješačka staza

  • Slika /PU_KA/PU_info/2021/Pjesacka_staza_Generalski_Stol/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Projekat izgradnje pješačke staze u Generalskom Stolu uspješno je realiziran

Foto: PU karlovačka

Ministarstvo unutarnjih poslova osim što provodi niz preventivnih mjera kojima utječe na svijest vozača i ostalih sudionika u prometu znatna financijska sredstva ulaže u projekte jedinica lokalne samouprave,  koji za cilj imaju podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa i to kroz sufinanciranje sanacije opasnih mjesta.

Tijekom 2020. godine na temelju Poziva za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske između inih projekata za područje karlovačke županije odabran je Projekat izgradnje pješačke staze u Generalskom Stolu koji je i uspješno realiziran. Vrijednost projekta sanacije iznosi 265.150 kuna od čega je Ministarstvo unutarnjih poslova iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa financiralo ugovorene radove u iznosu od 170.605 kuna .

Ponosni smo što smo ovom zajedničkom akcijom omogućili našim najmlađim sudionicima u prometu sigurno i nesmetano kretanje u prometu na dijelu koji je zbog kretanjem uz rub kolnika predstavljao posebnu opasnost za njihovu sigurnost. Nadamo se da će se ovakvi projekti sufinanciranja kroz zajedničku suradnju nastaviti i u ovoj godini, uvažavajući kvalitetne projekte jedinica lokalne uprave, odnosno samouprave kao i projekte vlasnika cesta vezane uz sanaciju opasnih mjesta.

Pisane vijesti | Promet i vozila