U dvije prometne nesreće teško ozlijeđeni motociklisti

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/motociklist_promet.jpg

Obojica vozača bit će sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće

Foto: ilustracija

Jučer u noći, u 2.10 sati, na županijskoj cesti u naselju Lipovača, općina Rakovica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 22-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,93 promila. On je upravljao motociklom karlovačkih registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika gdje je udario u zemljani usjek i kamen, potom je u daljnjem nekontroliranom kretanju motociklom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je pao.
 
Jučer u 16.00 sati u Karlovcu, Prilaz Većeslava Holjevca, također se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji vozač koji je upravljao motociklom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,67 promila. Dolaskom u blizinu raskrižja, nije prilagodio brzinu kretanja te je izgubio nadzor nad upravljačem motocikla nakon čega je prednjim kotačem zahvatio rubni kamen kolničke trake te je zajedno s motociklom pao na prometnu traku gdje je došlo do nekontroliranog kretanja motocikla koji je udario u rubni kamen i metalnu zaštitnu ogradu nakon čega je prešao preko obje prometne trake i zaustavio se na centralnom pojasu. Vozač je koristio propisanu zaštitnu kacigu.
 
Obojica vozača bit će sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće.

Priopćenja | Promet i vozila