U dva dana uhvaćena petorica krijumčara

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/zelena_granica_vozilo.jpg

Na području PU karlovačke spriječeno krijumčarenje više stranih državljana

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke tijekom 26. i 27. listopada proveli su četiri odvojena kriminalistička istraživanja nad petoricom osumnjičenih muškaraca (državljani BiH i Turske) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. 

Tijekom dva dana na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici su uhvatili pet muškaraca koji su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili više stranih državljana.  

Protiv dvojice osumnjičenih policijski službenici će podnijeti i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o strancima.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. 

Petoricu osumnjičenih policijski službenici su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon