U bijegu od policije vozilom oštetio rampu na naplatnoj postaji u Karlovcu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija-noć.jpg

Nije se zaustavio na naredbe policijskih službenika na više postavljenih policijskih punktova

Foto: ilustracija
 
Danas, u ranim jutarnjim satima policijski službenici PU karlovačke i PU sisačko-moslavačke  postupali su prema vozaču osobnog vozila latvijskih nacionalnih oznaka, a koji se prethodno nije htio zaustaviti na naredbe  policijskih službenika (zvučne i svjetlosne signale policijskih vozila).

Vozač navedenog vozila nije se zaustavio na više postavljenih policijskih punktova, oglušio se na na naredbe policijskih službenika, te je ubrzavao u smjeru Karlovca grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica autoceste u Karlovcu, nije se zaustavio već je udario u spuštenu rampu te nastavio kretanje prema jugu gdje je opet kod izlaza s autoceste udario u rampu.

Nakon toga se nastavio kretati u smjeru Republike Slovenije te je preko bivšeg graničnog prijelaza ušao u Republiku Sloveniju.

Prema obavijesti policijskih tijela Republike Slovenije vozilo je u Sloveniji sletjelo s kolnika i udarilo u stablo, vozač je uhićen, a u vozilu je zatečeno više stranih državljana.

Na službenom vozilu i objektima Hrvatskih autocesta nastala je materijalna šteta.

Slijedi kriminalističko istraživanje ovog događaja te razmjena podataka putem međunarodne policijske suradnje s Republikom Slovenijom.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon