Trojica muškaraca uhvaćena u nezakonitom prijevozu migranata

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/stop_policija.jpg

Podnesen optužni prijedlog i kaznene prijave

Foto: ilustracija 

Policijski službenici proveli su tri odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca koji su zatečeni na području Policijske uprave karlovačke 20. kolovoza u prijevozu migranata. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da je 21-godišnji srpski državljanin na području općine Vojnić u osobnom vozilu slovenskih nacionalnih oznaka prevozio stranog državljanina koji je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku. Prema prevoženom stranom državljaninu postupano je sukladno Zakonu o strancima i Zakoniku o schengenskim granicama, a 21-godišnjaka su policijski službenici uz optužni prijedlog doveli na nadležni općinski sud zbog počinjenog prekršaja iz čl. 53. Zakona o strancima. 

Dvojica turskih državljana (52, 46) koji su zatečeni u prijevozu stranih državljana na području Rakovice i Ogulina su, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326., uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke.  U osobnim automobilima crnogorskih i hrvatskih nacionalnih oznaka prevozili su strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon