Tijekom vikenda na području PU karlovačke spriječeno krijumčarenje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/odora_policija.jpg

Utvrđeno je da su strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom vikenda, 6. i 7. travnja, na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranaca.  

Na području Slunja te općine Cetingrad, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni i teretni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim su upravljali 34-godišnji državljanin Moldavije i 27-godišnji državljanin Moldavije s dozvolom boravka u Italiji.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni muškarci, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Zbog počinjenog kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnijete kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.
 
Utvrđeno je da su prevoženi strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu i u ušli u Republiku Hrvatsku te su svi strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon