Sumnja se da je čak 10 puta provalio u ugostiteljske objekte, samo u jednom slučaju nije uspio ništa otuđiti

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/vozilo_5.jpg

Iz ugostiteljskih objekata otuđivao polog, cigarete i novac iz aparata za igre za zabavu

FOTO: Ilustracija

olicijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje ukupno 11 kaznenih djela „Teška krađa provaljivanjem“ od kojih je jedno ostalo u pokušaju.  

U petak, 15. travnja oko 3 sata, sumnja se da je osumnjičeni došao mjesto Kupinec gdje je provalio u ugostiteljski objekt, nakon toga je provalio i u pikado aparat za igru kako bi se domogao novca, međutim u tome ga je uspio spriječiti vlasnik i zadržati do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni je priveden na kriminalističko istraživanje u službene prostorije policije.  

Tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je osumnjičeni počinio ukupno sedam kaznenih djela na području Jastrebarskog i četiri na području Policijske uprave karlovačke od 21. studenoga do 15. travnja 2022. godine. Naime, sumnja se da je osumnjičeni provalio u 10 ugostiteljskih objekata na način da bi prikladnim alatom obio vrata kako bi ušao unutra da bi otuđivao polog i cigarete, također tom prilikom je iz aparata za igre koji su se nalazili u tim objektima otuđivao novac.  

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 36.700 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.  

 

Pisane vijesti