Sud kaznio vozača teretnog vozila

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Vozač TA droga_2.jpg

Upravljao pod utjecajem alkohola te opojnih droga

Foto: ilustracija

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 39-godišnjak, višestruki počinitelj prometnih prekršaja.
 
Policijski službenici su jučer odmah iza ponoći na autocesti A1, odmorište Dobra, kontrolirali vozača koji je upravljao teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,47 promila te opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem. Međutim, vozač se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu.
 
Osim toga, nadzorom je utvrđeno da je skupom vozila upravljao bez umetnute kartice vozača u tahografski uređaj te da je u vozilu posjedovao uređaj tzv. “magnet“ koji se može koristiti u svrhu prikrivanja, tajenja i uništavanja podataka koji trebaju biti pohranjeni  na tahografskom uređaju i kartici vozača.
 
Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 2330 eura te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „C i E“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.
 
Također je 39-godišnjak prilikom nadzora zatečen u neovlaštenom posjedu droga pakiranih u dvije PVC vrećice (cannabis marihuana i kokain) zbog čega će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Pisane vijesti | Promet i vozila