Sud kaznio prometne prekršitelje

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Leđa_palica.jpg

Na području Karlovca i Slunja zaustavljeni u činjenju prometnih prekršaja 

Foto: ilustracija
 
Jučer, 23. siječnja, na nadležni Općinski sud policijski službenici su, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja u prometu, doveli hrvatske državljane, 31-godišnjakinju i 56-godišnjaka, višestruke počinitelja prometnih prekršaja te 29-godišnjeg državljanina Poljske.
 
Policijski službenici su utvrdili da je jučer ujutro 31-godišnjakinja na području Karlovca upravljala osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Također su utvrdili da je u vozilu prevozila više osoba od broja upisanog u prometnoj dozvoli te da je prevozila djecu nižu od 150 cm bez sigurnosne sjedalice/postolja. Nadležni sud izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci te mjeru oduzimanja osobnog automobila kojim je upravljala, a koje će po izvršnosti presude prijeći u vlasništvo Republike Hrvatske.
 
Na nadležni sud doveden je i 56-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je jučer prijepodne na području Slunja upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom. Sud mu je izrekao 2600 eura novčane kazne  i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
Poljskom državljaninu koji je 22. siječnja u popodnevnim satima na području Slunja upravljao osobnim automobilom poljskih nacionalnih oznaka nadležni sud izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 1540 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca. Utvrđeno je da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, da nije koristio sigurnosni pojas te da nije imao važeću prometnu dozvolu, sklopljeni ugovor o obveznom osiguranju i važeću kutiju prve pomoći.

Pisane vijesti | Promet i vozila