Sud kaznio počinitelje prometnih prekršaja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Jedan prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Karlovcu pa pokušao pobjeći, drugi odbio testiranje na droge

Foto: ilustracija

Jučer su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dva počinitelja prometnih prekršaja.
 
Dana 26. siječnja, u noći, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka s kojim je na području Grada Karlovca prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, nakon čega se udaljio s mjesta događaja te se nije htio zaustaviti na naredbu policijskih službenika upućenu svjetlosnim signalima na službenom policijskom vozilu. Nadalje je utvrđeno da je 34-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije te da su na automobilu utvrđeni opasni nedostaci sukladno Pravilniku o tehničkom pregledu vozila, također je utvrđeno da je 34-godišnjak za vrijeme postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te kod sebe nije posjedovao osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument sa slikom, kojim bi dokazao svoj identitet.

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 3070 eura, kaznu zatvora u trajanju od 30 dana te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci.
 
Dana 26. siječnja, u noći, policijski službenici na području Krnjaka zaustavili su i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Rusije kojem je ponuđeno testiranje na droge što je odbio.

Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1320 eura, zadržavanje u trajanju od 32 dana te zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca.

Pisane vijesti | Promet i vozila