Sud kaznio četiri prometna prekršitelja

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Zatečeni u činjenju prometnih prekršaja na području Karlovca i Slunja 

Foto: ilustracija
 
Jučer, 25. siječnja, na nadležni Općinski sud policijski službenici su, uz optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja u prometu, doveli višestrukog počinitelja prometnih prekršaja 25-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i tri strana državljana do sada prekršajno nekažnjavana u Republici Hrvatskoj, 43-godišnjeg državljanina Ukrajine te dvojicu državljana Sirije (25 i 20).
 
Policijski službenici su utvrdili da je 24. siječnja 25-godišnji hrvatski državljanin na području Karlovca upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,09 promila i pod utjecajem opojnih droga što je utvrđeno preliminarnim vještačenjem, no koji se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize prisutnosti droga u organizmu. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom s većim tehničkim nedostatkom, a prilikom smještaja u posebne prostorije policije omalovažavao je i vrijeđao policijske službenike. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 2810 eura te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Na nadležni sud doveden je i 43-godišnji ukrajinski državljanin za kojeg je utvrđeno da je 24. siječnja na području Slunja upravljao teretnim automobilom bez registarskih oznaka, a koje je vozilo 23. siječnja isključeno iz prometa zbog više opasnih tehničkih nedostataka te prije stjecanja prava na upravljanje. Sud mu je izrekao 260 eura novčane kazne, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci te kaznu zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na 12 mjeseci.
 
Na području Karlovca jučer su zatečeni u činjenju prometnih prekršaja državljani Sirije,  25-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom i 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom, oboje mađarskih nacionalnih oznaka. Obojica su vozilima upravljali prije stjecanja prava na upravljanje, bez prometnih dozvola te s opasnim tehničkim nedostacima na vozilima. Sud je svakom izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1610 eura.

Pisane vijesti | Promet i vozila