Streljački klub "Policajac" Karlovac na prijemu kod načelnika Darka Cara

  • Slika /PU_KA/PU_info/2024/Sportaši_načelnik_prijem_292.2024/3.jpg
  • Slika
  • Slika

Klub je 2022. i 2023. godine proglašen najboljim muškim klubom grada Karlovca i Karlovačke županije, a među najistaknutijim članovima kluba su Vlado i Matija Cindrić

Foto: PU karlovačka

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car je danas, 29. veljače, primio predstavnike Streljačkog kluba "Policajac" te im čestitao na ostvarenim rezultatima i uspjesima koje su postigli kako protekle godine tako i svih ovih godina. Aktivni i umirovljeni članovi ovog sportskog kluba osim što nižu uspjehe na lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj razini, promoviraju hrvatsku policiju u zemlji i inozemstvu.

Na današnjem prijemu kod načelnika bili su Vlado Cindrić i Matija Cindrić, otac i sin, oboje policijski službenici Interventne jedinice policije PU karlovačke, zatim Romano Milovac, policijski službenik PU karlovačke te predsjednik kluba Dražen Perković, umirovljeni policijski službenik, nekadašnji zapovjednik Specijalne jedinice policije PU karlovačke, a nakon preustroja zapovjednik Interventne jedinice policije PU karlovačke.
 
Ovom prilikom naši trofejni sportaši načelnika su detaljnije upoznali sa svojim dosadašnjim postignućima do kojeg su došli svojim višegodišnjim požrtvovnim radom i odricanjima.
 
Klub nastupa od 2000. godine u Prvoj „A“ Hrvatskoj ligi u zračnom pištolju i stalno je među prve tri ekipe, a 2008. i 2009. godine postaju prvaci Prve „A“ Hrvatske lige. Od 2020. godine liga mijenja naziv u Prvu Walther Hrvatsku ligu i klub je 2023. i 2024. godine pobjednik lige. Za to su zaslužni članovi kluba Vlado i Matija Cindrić te Romano Milovac, zatim Željko Mataković, Tome Filipčić i Miroslav Radočaj, umirovljeni policijski službenici te Slavko Matanić, umirovljena vojna osoba
 
Klub je 2022. i 2023. godine proglašen najboljim muškim klubom grada Karlovca i Karlovačke županije, a među najistaknutijim članovima kluba su Vlado i Matija Cindrić.
 
Vlado je istaknuo da je u dosadašnjoj sportskoj karijeri sa Streljačkim klubom “Policajac“ bio 38 puta ekipni prvak države, a pojedinačno 34 puta prvak Hrvatske s jednim državnim rekordom i to malokalibarskim pištoljem DRULOV i jednim državnim rekordom nakon finala u malokalibarskom pištolju slobodnog izbora. Od 2001. godine stalni je član reprezentacije Republike Hrvatske i do sad ima preko 100 nastupa za reprezentaciju Hrvatske u streljaštvu na Svjetskim i Europskim prvenstvima, Svjetskim kupovima kao i na međunarodnim „A“ turnirima i međudržavnim susretima Hrvatske i Slovenije, te je proglašen najboljim pištoljašem Hrvatske za 2005. 2007. i 2009. godinu.
 
Također je naveo da ima četiri nastupa kao član reprezentacije MUP-a RH na Svjetskim igrama policije i vatrogasaca te je 2011. godine u New Yorku (SAD) postao svjetski prvak pojedinačno i ekipno, a ekipa je postavila i svjetski rekord u disciplini pištolj velikog kalibra centar faer 30+30, zatim 2017. godine u Los Angelesu (SAD) osvojeno je ekipno prvo mjesto u pištolju i drugo mjesto u revolveru, a pojedinačno drugo mjesto u pištolju i treće mjesto u revolveru te 2022. godine u Rotterdamu (Kraljevina Nizozemska) ekipno prvo mjesto u pištolju, a pojedinačno drugo mjesto pištolj.
 
I Matija je danas načelniku također prezentirao svoj rad te je naveo da je do sada sa Streljačkim klubom “Policajac“ bio dvadeset puta ekipni prvak države, a pojedinačno jednom prvak Hrvatske u olimpijskoj disciplini zračni pištolj. Juniorski je državni rekorder u serijskom MK pištolju Drulov 50m. Od 2018. godine stalni je član nacionalne reprezentacije Hrvatske u streljaštvu i do sad ima četrnaest nastupa na Europskim prvenstvima kao i na međunarodnim „A“ turnirima te susretima reprezentacija Hrvatske i Slovenije.
 
Vlado i Matija Cindrić su imali jedan nastup na Europskim policijskim i vatrogasnim igrama 2023. godine u Španjolskoj, Torrevieja kada su osvojili ekipno četiri prva mjesta, zračni pištolj, malokalibarski pištolj, VK pištolj i VK revolver. Vlado je osvojio pojedinačno iznad 50 godina prvo mjesto zračni pištolj, prvo mjesto malokalibarski pištolj, prvo mjesto VK pištolj i drugo mjesto pištolj centar fire dok je Matija osvojio pojedinačno do 50 godina prvo mjesto zračni pištolj, drugo mjesto malokalibarski pištolj, četvrto mjesto VK pištolj i drugo mjesto pištolj centar fire.
 
Načelnik Darko Car je još jednom iskreno čestitao cijeloj ekipi na svim njihovim uspjesima te izjavio da je ponosan što su policijski službenici Policijske uprave karlovačke tako uspješni i istaknuti sportaši i imaju toliko vrhunskih rezultata. Poželio im je da tako nastave i ubuduće. Također ja napomenuo da se nada da će i drugi policijski službenici nastaviti i krenuti njihovim stopama odnosno da će njihovi rezultati biti pozitivan poticaj mladima željnih policijskog poziva da se odazovu zanimanju policajac/policajka.
 
Ovom prilikom navodimo da je Matija 2022. godine proglašen za najboljeg pištoljaša Hrvatske, a 2023. godine proglašen za najboljeg sportaša grada Karlovca kao i sportaša Karlovačke županije dok je Vlado već velik broj puta proglašen najboljim sportašem grada Karlovca i Karlovačke županije. Obojica su aktualni kategorizirani sportaši treće kategorije po odluci HOO.
 
Predstavnici Streljačkog kluba Policajac zahvalili su se na pomoći i potpori kao i razumijevanju koje im u njihovim aktivnostima pruža Policijska uprava karlovačka.

Pisane vijesti