Stanje sigurnosti u prometu za srpanj

Slika PU_KA/Slike/Zgrade_policijskih_postaja/Uprava.jpg

Foto: PU karlovačka

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom srpnja 2013. godine evidentirano je ukupno 110 prometnih nesreća, a u srpnju 2012. godine 112.
U istom periodu 2013. godine evidentirane su tri prometne nesreće s četiri poginule osobe dok je u srpnju 2012. godine u jednoj prometnoj nesreći poginula jedna osoba. Ujedno, evidentirane su 32 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (u srpnju 2012. godine 33) i 75 prometnih nesreća s materijalnom štetom (u srpnju 2012. godine 78).
U tim prometnim nesrećama smrtno su stradale četiri osobe (u srpnju 2012. godine jedna osoba), 17 osoba je teško ozlijeđeno (u srpnju 2012. godine 12), dok je 38 osoba lakše ozlijeđeno (u srpnju 2012. godine 40).
U prometnim nesrećama tijekom promatranog razdoblja učestvovala su 354 sudionika, a 13 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške ili propusti vozača i to:

  • brzina neprilagođena uvjetima na cestama u 24 prometne nesreće,
  • nepropisno kretanje kolnikom u 15 prometnih nesreća i
  • nepoštivanje prednosti prolaska u osam prometnih nesreća.

Obzirom da je u tijeku turistička sezona i da je na našim prometnicama pojačan promet putnika i vozila podsjećamo sve vozače na dodatni oprez prilikom upravljanja motornim vozilima te da poštuju prometne propise, posebice da se pridržavaju ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilima ukoliko su umorni ili pod utjecajem alkohola, a sve u cilju njihove sigurnosti, ali i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu, a kako bismo imali što manje neželjenih posljedica u prometu.



Stranica