Spriječeno krijumčarenje na području PU karlovačke

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/bljeskalica.jpg

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim državljaninom Republike Srbije i 37-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine. 
 
U večernjim satima 29. kolovoza policijski službenici su na području općine Vojnić zaustavili kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnjak i prevozio strane državljane, a za koje je tijekom policijskog postupanja utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Zatim, jučer su policijski službenici u Karlovcu, na obilaznici naselja Turanj, zaustavili kombi vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da je prevozio strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu.
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući da je utvrđeno da su osumnjičenici iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su kaznene prijave podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičeni 37-godišnjak je doveden na nadležni prekršajni sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a potom će, kao i 56-godišnjak, biti predan pritvorskom nadzorniku.   
 
Ujedno, jučer ujutro se na naplatnoj postaji Bosiljevo dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka upravljao je nepoznati vozač koji je udario osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka koji se nalazio ispred njega. Nakon toga se vozač se pješke dao u bijeg, a policijski službenici su u vozilu zatekli strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Za vozačem se traga.
 
Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon