Službeni posjet časnika za vezu

  • Slika /PU_KA/PU_info/2023/Časnik_za_vezu_20_7_2023/1.jpg
  • Slika

Načelnik Darko Car istaknuo je da PU karlovačka kontinuirano poduzima odgovarajuće mjere i radnje s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i svih oblika krijumčarenja

Foto: PU karlovačka
 
Danas, 20. srpnja, Policijsku upravu karlovačku posjetili su Tim Richard Nowottnick časnik za vezu Savezne policije SR Njemačke, zatim Uwe Dietrich, časnik za vezu u odlasku i Kristina Pavlek pomoćnica časnika za vezu. Primio ih je načelnik Policijske uprava karlovačke Darko Car.
 
Načelnik Car ih je upoznao s ustrojem i područjem nadležnosti Policijske uprave karlovačke, stanjem sigurnosti kao i područjem uz granicu s Bosnom i Hercegovinom.
 
Zatim se osvrnuo na ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor, u najveću zonu slobodnog kretanja na svijetu u kojoj je omogućen nesmetan protok ljudi i roba unutar schengenskog prostora što su građani Republike Hrvatske, pogotovo oni koji žive na području uz Republiku Sloveniju jedva dočekali. Međutim, samim time na području Policijske uprave karlovačke povećao se broj krijumčarenja kao i nezakonitih migracija koje su jedno od najosjetljivijih pitanja u ovom trenutku u Europi.
 
Načelnik je istaknuo da Policijska uprava karlovačka kontinuirano poduzima odgovarajuće mjere i radnje s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i svih oblika krijumčarenja. Na poslovima zaštite državne granice i provođenju kompenzacijskih mjera u unutrašnjosti angažiran je maksimalan broj policijskih službenika iz svih linija rada policije koji osiguravaju povoljno stanje sigurnosti.
 
U utorak 18. srpnja predstavnici SR Njemačke također su posjetili i PGP Cetingrad. Dočekali su ih voditelj Službe za granicu Policijske uprave karlovačke Damir Butina i načelnik PGP Cetingrad Josip Gagro koji su ih upoznali s aktualnim stanjem po pitanju nezakonitih migracija te mjerama i radnjama koje se poduzimaju na području PGP Cetingrad. Tom prilikom su također izvršili i obilazak državne granice.
 
Časnik za vezu Tim Richard Nowottnick pokazao je zanimanje za rad policije i izrazio zadovoljstvo susretom te je dogovoreno da će se i dalje raditi na održavanju dobre suradnje.
 
 

Pisane vijesti