„Sigurno u prometu 2020.“ – natjecanje u poznavanju prometnih propisa

Slika /PU_KA/PU_info/2019/Sigurno_u_prometu/sigurno_u_prometu.jpg

I ove godine organizirano je natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom

Foto: iz arhive PU karlovačke

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski autoklub i ove godine organizira natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila i upravljanja biciklom pod nazivom Sigurno u prometu.
 
Cilj i svrha pripreme i održavanja natjecanja je odgoj i osposobljavanje učenika osnovnih škola za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla, a natjecanja su organizirana na školskoj, županijskoj i državnoj razini.

S ciljem priprema oko ovog natjecanja 24. siječnja u prostorijama Autokluba Karlovac održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Autokluba Karlovac, učitelji tehničke kulture i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.
 
Na ovogodišnjem školskom natjecanju mogu sudjelovati učenici rođeni 2008., 2009. i 2010. godine, a koji su  osposobljeni i prijavljeni na portal Sigurno u prometu. Nakon upisa bodova, po ostvarenom rezultatu dvije djevojčice i dva dječaka činit će ekipu osnovne škole na županijskom natjecanju. 
 
Županijsko natjecanje održat će se 30. travnja 2020. godine u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Duga Resa. Dva dječaka i dvije djevojčice s najviše bodova ostvarenih na županijskom natjecanju činit će županijsku ekipu na državnom natjecanju koje će se održati u Rovinju od 19. do 22. svibnja 2020. godine.
 
Više informacija o natjecanju Sigurno u prometu potražite na portalu Sigurno u prometu i web stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje , a za osposobljavanja za upravljanje biciklom na www.bicikli.hak.hr  .
 
Svim natjecateljima želimo puno uspjeha!
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica