Rezultati preventivno-represivne akcije u vezi nadzora ispravnog korištenja autosjedalica

  • Slika /PU_KA/PU_info/2022/Autosjedalice_PPRP_akcija/2.jpg
  • Slika
  • Slika

Prilikom akcije policijski službenici su provjeravali postavljene autosjedalice u vozilima i ukazivali vozačima na važnost korištenja autosjedalica i njihovo pravilno postavljanje

Foto: PU karlovačka
 
Jučer 6. travnja na području grada Karlovca Postaja prometne policije Karlovac je zajedno s predstavnicom iz Udruge RODA provela preventivno-represivnu akciju u vezi nadzora ispravnog prijevoza djece u automobilima odnosno ispravnog korištenja autosjedalica.
 
Tijekom provođenja akcije zbog nepropisnog prijevoza djeteta samo je jedan vozač prekršajno kažnjen sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama .
 
Prilikom akcije policijski službenici su provjeravali postavljene autosjedalice u vozilima i tom prilikom ukazivali vozačima na važnost korištenja autosjedalica i njihovo pravilno postavljanje dok je predstavnica iz Udruge RODA vozačima podijelila brošure te ih također savjetovala oko ispravnog prijevoza djece.
 
Podsjećamo vozače koji prevoze djecu da od prvih dana djetetova života na pravilan način koriste autosjedalice i time spriječe stradavanja najmlađih putnika. Svojim primjerom pokažite i ostalim putnicima važnost korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje te na taj način smanjite rizik od mogućih teških stradavanja.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila