Rezultati preventivno-represivne akcije u prometu

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Leđa_palica.jpg

Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Karlovac su jučer, 8. listopada, na području svoje nadležnosti proveli preventivno-represivnu akciju kojom su pojačano nadzirali nepropisno korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela od strane vozača i putnika. Akcija je provedena s ciljem povećanja sigurnosti prometa na cestama.

Tom prilikom je utvrđeno 80 ciljanih prekršaja te 29 ostalih prekršaja, od čega 25 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Točnije, utvrđeno je 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 20 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Policijski službenici su također utvrdili da je jedan vozač upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom, dok su dva vozila isključili iz prometa zbog utvrđenih opasnih tehničkih neispravnosti.
 
Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Priopćenja | Promet i vozila