Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Autocesta1.jpg

Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela

Foto: ilustracija

Jučer, 19. ožujka na autocesti A-1 (Split - Zagreb), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim  i ostalim službama Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Vojnom policijom, Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autocestama i Autocestama Rijeka - Zagreb proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 116 prekršaja, a jedan prekršaj inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 107 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, šest prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu i četiri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila uputila 10 vozila. Na svim vozilima utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod šest vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a četiri vozila su isključena iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila