Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Autocesta1.jpg

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 130 prekršaja

Foto: ilustracija
 
U petak, 1. ožujka na autocesti A-1 (Karlovac - Zagreb), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim  i ostalim službama odnosno Vojnom policijom, Mobilnom jedinicom carine, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture (Prometna inspekcija), Državnim inspektoratom (Inspekcija zaštite okoliša i Šumarska inspekcija) te Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 130 prekršaja, a osam prekršaja inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 127 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva prekršaja iz Zakona o strancima te jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila uputila 12 vozila. Kod svih vozila utvrđena je tehnička neispravnost odnosno kod osam vozila utvrđeni su veći nedostaci dok su kod četiri vozila utvrđeni opasni nedostaci te su isključeni iz prometa. Također je iz prometa isključen i vozač koji je upravljao vozilom za vrijeme izrečene zabrane.

Pisane vijesti | Promet i vozila