Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_natpis.jpg

Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela

Foto: ilustracija
 
Jučer, 13. veljače na autocesti A-1 (Zagreb - Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke i Ravnateljstva policije u suradnji s inspekcijskim  i ostalim službama  Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Vojnom policijom i Hrvatskim autocestama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 132 prekršaja, a šest prekršaja inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 119 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, osam prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, pet prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedan prekršaj iz Zakona o šumama i dr.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila uputila 10 vozila. Na svim vozilima utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod sedam vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a tri vozila su isključena iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Stranica