Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/tehnička_ispravnost_vozila.jpg

Kod 13 vozila utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod 10 vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a tri vozila su isključena iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci

Foto: ilustracija
 
Jučer, 7. studenog na autocesti A-1 (Zagreb - Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim i ostalim službama: Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Autocestama Rijeka - Zagreb i Hrvatskim cestama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 162 prekršaja, a dva prekršaja inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 140 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 13 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, osam prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Također je privremeno oduzeto jedno teretno vozilo koje je prevozilo otpad te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 196. Kaznenog zakona - Ugrožavanje okoliša otpadom.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 14 vozila. Kod 13 vozila utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod 10 vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a tri vozila su isključena iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila