Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/Autocesta1.jpg

Utvrđeno 188 prekršaja iz nadležnosti rada policije i dva prekršaja iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi

Foto: ilustracija
 
Jučer, 25. listopada na autocesti A-1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s vojnom policijom, Autocestama Rijeka – Zagreb, Hrvatskim cestama, Centrom za vozila Hrvatske i drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije ukupno je utvrđeno 188 prekršaja iz nadležnosti rada policije. Točnije, utvrđeno je 149 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan prekršaj iz Zakona o osiguranju, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici te 34 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.
 
Iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđena su dva prekršaja.
 
Ujedno, prilikom nadzora prometa nadzornik za tehničku ispravnost vozila Centra za vozila Hrvatske izvršio je nad tri vozila tehnički pregled na cesti. Kod dva vozila utvrđena je tehnička neispravnost s opasnim nedostacima te su vozila isključena iz prometa.

Pisane vijesti | Promet i vozila