Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

U ponedjeljak, 7. ožujka, na autocesti A-1, odmorište Draganić, u smjeru Zagreba, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor prometa.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela. 

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 184 prekršaja iz nadležnosti rada policije (176 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i četiri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga), dok su iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđena tri prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 18 vozila. Kod 15 vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod tri vozila opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila