Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/kontrola_druge_sluzbe.jpg
Foto: ilustracija

U četvrtak 5. ožujka na autocesti A-1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s vojnom policijom, Autocestama Rijeka – Zagreb, Centrom za vozila Hrvatske i drugim inspekcijskim službama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije iz nadležnosti rada policije utvrđen je 131 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, šest prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, jedan prekršaj iz Zakona o prebivalištu dok su iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđena četiri različita prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 17 vozila. Kod 15 vozila utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod 11 vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a kod četiri vozila opasni tehnički nedostaci.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila