Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/policija_promet.jpg

Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela

Foto: ilustracija

U utorak 18. veljače na autocesti A-1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s vojnom policijom, inspekcijom cestovnog prometa, inspekcijom zaštite okoliša, veterinarskom inspekcijom, šumarskom inspekcijom, Mobilnom jedinicom carine i Centrom za vozila Hrvatske proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije iz nadležnosti rada policije utvrđena su 124 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, dok je iz nadležnosti ostalih službi utvrđeno osam prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila sedam vozila. Tom prilikom kod svih sedam vozila utvrđena je tehnička neispravnost i to kod tri vozila utvrđeni su veći tehnički nedostaci, a kod četiri vozila opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Promet i vozila