Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg

Cilj je podizanja opće razine sigurnosti, prevencija i sprečavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalazak osoba,roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela

Foto: ilustracija

Jučer 3. veljače na autocesti A-1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, vojnom policijom, inspekcijom cestovnog prometa, inspekcijom zaštite okoliša, veterinarskom inspekcijom, šumarskom inspekcijom, Autocestama Rijeka – Zagreb, Hrvatskim cestama i Centrom za vozila Hrvatske proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije iz nadležnosti rada policije utvrđena su 184 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je  iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno sedam različitih prekršaja. Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled uputila 19 vozila, od kojih je kod 16 vozila utvrđena tehnička neispravnost, od čega su kod pet vozila utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Pisane vijesti | Istraživanja i analize | Promet i vozila