Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Jučer, 24. veljače, na autocesti A-1, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa carinskim službenicima, inspekcijom cestovnog prometa, inspekcijom zaštite okoliše i Vojnom policijom, a s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji na autocesti proveli su pojačani nadzor vozila i vozača. 

Tijekom provođenja nadzora utvrđeno je 60 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a od toga najviše prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa, neupaljena dnevna ili kratka  svjetla, tehničku neispravnost te neposjedovanje zimske opreme. Od strane djelatnika inspekcije cestovnog prometa utvrđeno je šest prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu kao i dva prekršaja iz Zakona o prijevozu. 

Također, sedam osoba uhvaćeno je u posjedovanju manje količine droge,  kojom prilikom je tim osobama izdan Obavezni prekršajni nalog. 

Spomenuli bismo da se je tijekom 2018. godine na autocesti A1 dogodilo ukupno 118 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 11 osoba je teško, a 45 lako ozlijeđeno, dok su 72 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. 

Kako bi podignuli stanje sigurnosti u cestovnom prometu i u narednom periodu nastavit ćemo s ciljanim i usmjerenim preventivno-represivnim akcijama na autocesti A1, a uz angažman policije i ostalih inspekcijskih službi nastojimo zahvatiti što veći broj sudionika u prometu te izvršiti adekvatan nadzor vozača, vozila i tereta koji se prevozi.

Stranica