Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Jučer, 14. siječnja, na autocesti A-1 (Split - Zagreb), odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim službama Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestama Rijeka – Zagreb, Hrvatskim cestama i djelatnicima Vojne policije proveli su pojačani nadzor prometa.
 
Ovaj nadzor proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, tri prekršaja iz Zakona o strancima i dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je 15 vozila, od kojih je 12  isključeno iz daljnjeg prometa zbog utvrđenih većih nedostataka na vozilu, a jednom vozilu su privremeno oduzete registarske pločice zbog utvrđenih opasnih nedostataka.
Ujedno, tijekom akcije iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđeno je deset prekršaja. 
 


Stranica