Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/regulacija_prometa.jpg
U subotu 8. prosinca na autocesti A-1 (Zagreb – Split), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s Mobilnom jedinicom carine Zagreb, Šumarskom inspekcijom, Inspekcijom cestovnog prometa, Veterinarskom inspekcijom, Službom inspekcijskog nadzora zaštite okoliša, Centrom za vozila Hrvatske i Policijskom upravom zagrebačkom proveli su pojačani nadzor prometa.
 
Ovaj nadzor proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđena su 43 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan prekršaj iz Zakona o osiguranju, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te jedan prekršaj iz Zakona o strancima. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je jedno vozilo koje je i isključeno iz daljnjeg prometa, a iz nadležnosti Inspekcije cestovnog prometa utvrđena su četiri prekršaja.


Stranica