Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Jučer 27. studenog na autocesti A-1 (Split - Zagreb), odmorište Dobra, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim službama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, i Centrom za vozila Hrvatske proveli su pojačani nadzor prometa. 

Ovaj nadzor proveden je s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđen je 51 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je 13 vozila od kojih su tri isključena iz prometa, a iz nadležnosti Inspekcije cestovnog prometa utvrđena su tri prekršaja.


Stranica