Rezultati pojačanog nadzora u prometu – „četiri ubojice u prometu“

Na području Policijske uprave karlovačke 14. travnja proveden je pojačani nadzor u prometu  usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja - „četiri ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje), ali i drugih prekršaja, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.
                                                      
Tom prilikom utvrđena su ukupno 24 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a od toga se 18 prekršaja odnosi na brzinu, dva na nekorištenje sigurnosnog pojasa, jedan na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i jedan na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Tijekom akcije policijski službenici su utvrdili da 33-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravlja osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,59 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 102 km/h u Karlovcu (Prilaz V. Holjevca), na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.
 
Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer tako  značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Pisane vijesti | Promet i vozila