Rezultati pojačanog nadzora prometa na prekršaje vozača mopeda i motocikala

Slika /PU_KA/Slike/Nove_fotografije_za_novi_web/motociklist.jpg

Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici su u nedjelju, 25. kolovoza, na području Policijske uprave karlovačke  proveli pojačani nadzor u prometu usmjeren na prekršaje vozača mopeda i motocikala.
 
Tom prilikom utvrđeno je devet ciljanih prekršaja koji se odnosi na prekršaje vozača motocikala i mopeda te 19 prekršaja vozača osobnih vozila iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Kontrolirana su ukupno 33 motocikla i mopeda kojom prilikom su utvrđena dva prekršaja upravljanja mopedima prije stjecanja (maloljetne osobe), dva prekršaja motociklista sa skrivenom registarskom pločicom, dva prekršaja nepoštivanje znaka (motocikli), jedan prekršaj tehničke neispravnosti na mopedu te dva prekršaja za roditelje koji su dali mopede na upravljanje osobama bez položenog vozačkog ispita.
 
Od prekršaja vozača osobnih vozila utvrđeno je 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, jedan nepropisne uporabe mobitela te dva ostala prekršaja.
 
Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Priopćenja | Promet i vozila