Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 22 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 96 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 32 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 86 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,47 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naselju bila 99 km/h.

U proteklom tjednu na području Duge Rese uhvaćena je jedna osoba koja je ponavljač teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“.

Naime, utvrđeno je da je 40-godišnjak upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom za vrijeme dok mu je bila privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda i bez potrebne zaštitne kacige na glavi. Vozač je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana i novčanu kaznu u iznosu od 7000 kuna.

Stranica