Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_KA/Slike/naslovnica_bljeskalica/naslovnica - bljeskalica.jpg
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici pojačano su vršili nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa isključili 18 vozača te utvrdili 46 prekršaja nedozvoljene brzine. Ujedno, sankcionirano je 53 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđeno je još 78 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,09 promila dok je izmjerena najveća brzina kretanja vozila bila 107 km/h.
 
U proteklom tjednu na području Policijske postaje Duga Resa zatečen je vozač star 34 godine koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,64 promila te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na Prekršajni sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na zatvorsku kaznu od 19 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u dva slučaja pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Nadalje, na području Grada Karlovca zatečena je vozačica stara 25 godina koja je vozilom upravljala prije stjecanja prava na upravljanje te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićena i privedena na Prekršajni sud u Karlovcu koji ju je pravomoćnim Rješenjem osudio na kaznu zatvora u trajanju od sedam dana. Spomenuta vozačica je unatrag tri godine u pet slučajeva pravomoćno kažnjena zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. 


Stranica